<p>(foto: Jos Ross)</p>

(foto: Jos Ross)

(Foto: Jos Ross)

Verrassing loopgroep ‘De Vrolijke Blaar’

ZEVENAAR - Loopgroep ‘De Vrolijke Blaar’, die de afgelopen jaren prominent aanwezig was tijdens de Liemerse edities van de Samenloop voor Hoop, heeft voor een fijne verrassing gezorgd tijdens het bezoek van Evelien van der Werff aan Het Braamhuis.

Evelien van der Werff bezocht op maandag 28 juni Het Braamhuis op haar fietstocht langs de 75 inloophuizen in Nederland, met als doel bekendheid te geven aan en geld in te zamelen voor de inloophuizen. Zij werd daar ontvangen door burgemeester Luciën van Riswik van Zevenaar, gasten en gastvrouwen en enkele leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van het Braamhuis.

De twee leden van De Vrolijke Blaar, Els Jansen en Mario van Vuren, die ook aanwezig waren tijdens dit samenzijn, boden een envelop met inhoud en een fraai voetjes-’schilderij’ aan, die door Ans Schuiling van het bestuur in ontvangst werden genomen. Het geld was ingezameld tijdens de aanloop naar de Samenloop voor Hoop editie 2020. Zoals bekend ging deze samenloop in dat jaar niet door vanwege de corona-epidemie. Toen ook de editie 2021 moest worden afgeblazen en de KWF uiteindelijk de stekker uit de organisatie trok van alle samenlopen in het hele land, besloten de Vrolijke Blaar-lopers het tot dan toe ingezamelde geld in zijn geheel aan Het Braamhuis aan te bieden. Het spreekt vanzelf dat Het Braamhuis hier erg blij mee is. Het inloophuis is immers geheel afhankelijk van donaties, giften en inzamelacties.