Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Deelnemers aan het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek. (eigen foto)</p>

Deelnemers aan het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek. (eigen foto)

(Foto: Eigen foto)

Eerste deelnemers Liemers Perspectief in Zorg en Techniek VCA- gecertificeerd

LIEMERS - Op woensdag 30 juni hebben de eerste deelnemers aan het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek (LPZT) hun officiële VCA-certificaat (veilig werken) ontvangen uit handen van wethouder Belinda Elfrink van de gemeente Zevenaar. Harry Ankoné (voorzitter Liemerse Ambassade) en Wilfred Hekkers (directeur RSD de Liemers) hebben de certificaten ondertekend.

LPZT is bedoeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland en na hun inburgering een volgende stap willen zetten. Deze deelnemersgroep heeft zich georiënteerd op werken in de techniek. Daarnaast zijn er ook groepen die zich oriënteren op werken in de zorg. Het programma is er op gericht om aansluiting te vinden bij het Liemerse (verenigings)leven, bij opleidingen en bij werkgevers. Hiervoor zijn Liemerse organisaties, Liemerse sportverenigingen, onderwijsinstellingen en bedrijven bezocht en hebben deelnemers twee weken stage gelopen bij een werkgever. Ook waren er ontspannende groepsactiviteiten en was er veel aandacht voor Nederlandse taalvaardigheid.

Alle deelnemers die het eerste deel van het project hebben afgerond, zitten inmiddels op een vervolgplek die perspectief biedt. Dat kan zijn, meedoen in het verenigingsleven, een vrijwilligersplek, een opleiding, een werkervaringsplek, een traject richting werk of een betaalde baan. Zes van de deelnemers hebben al betaald werk gevonden.

Het project loopt nog door tot 2023. Mensen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met Hanane Sawfi van RSD de Liemers. Haar mailadres is h.sawfi@rsddeliemers.nl.