Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De malletband Sint-Andreas is al weer druk aan het oefenen voor de kermisoptocht begin juli. (foto: Alex Mulder)</p>

De malletband Sint-Andreas is al weer druk aan het oefenen voor de kermisoptocht begin juli. (foto: Alex Mulder)

(Foto: Alex Mulder)

Schutterij Sint-Andreas-nieuws

ZEVENAAR - Door de corona heeft menig verenigingsleven stil gelegen. Zo ook de activiteiten bij schutterij Sint-Andreas. Gelukkig zijn er door de versoepelingen mogelijkheden om de draad weer op te pakken.

De malletband is op donderdag 3 juni weer gestart. Het was zeer goed om samen weer de instrumenten op te pakken en te laten klinken. “Lijkt het je leuk om ook muziek te maken, kom dan op de donderdag avond naar onze repetitie, of neem contact op met onze coördinator Thijs Vreman (thijsvreman@hotmail.com).”

Met de versoepelingen per 5 juni wordt het voor onze vendeliers ook mogelijk om het vendel op te pakken en hun kunsten weer bij te slijpen. Ook zij zullen na een lange periode weer aan de slag moeten.

“Begin juli (kermisdagen in Zevenaar) hopen we samen met de volledige schutterij, de reguliere optocht op zaterdag en zondag te kunnen maken. De intentie is dan om ook weer een bezoek aan de verpleeghuizen te kunnen maken, alwaar dan een vendelhulde gemaakt wordt.”

Ook de schutters kunnen het schieten met luchtbuks en luchtpistool weer beginnen met oefenen. De schietsport is een techniek & concentratie sport, waarbij regelmatig oefenen van wezenlijk belang is. Door corona was dit oefenen lange tijd, niet mogelijk.

“Lijkt een van deze activiteiten je leuk, kom dan donderdagavond naar het gebouw van Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Wil je er eerst meer informatie over de schutterij of de activiteiten, kijk dan op de website www.st-andreas-grieth.nl of mail naar pr@st-andreas-grieth.nl.”

Nieuws van vogelvereniging Witropaka

DUIVEN - De ledenvergadering van vogelvereniging Witropaka op 21 juni 2021 kan helaas nog niet doorgaan, omdat er vanwege het coronagebeuren te weinig leden mogen worden ontvangen in verband met de ruimte bij het Gilde.

“Wat we wel kunnen mededelen is dat het bestuur al onze tentoonstelling aan het voorbereiden is. Want we denken (hopen) dat als alles zo blijft, het weer gaat gebeuren in november, maar daarvoor hebben wij natuurlijk nog een paar vergaderingen. We houden een ieder op de hoogte”, aldus het bestuur van Witropaka.