<p>Evelien van der Werff. F(foto: Rogier Righart)</p>

Evelien van der Werff. F(foto: Rogier Righart)

(Foto: Rogier Righart)

Evelien van der Werff fietst in 6 weken langs 75 inloophuizen

ZEVENAAR - Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM.

Ze is iets gaan doen waar ze gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen die geraakt worden door kanker op de kaart zetten. Dit doet ze door het maken van een fietstocht van bijna zeven weken langs alle IPSO-inloophuizen in Nederland.

Op maandag 28 juni ligt Het Braamhuis in Zevenaar op de route, waar ze van 14.00 tot 14.30 uur op bezoek is. Evelien zal door een klein gezelschap worden ontvangen, waaronder enkele gasten van Het Braamhuis en enkele gastvrouwen, burgemeester Luciën van Riswijk, huisarts Edwin Brugman, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Braamhuis en enkele bestuursleden van de stichting. Veel tijd is er niet, maar we zullen onze waardering uitspreken voor haar initiatief om de inloophuizen in Nederland een grotere bekendheid te geven. Veel mensen weten niet van het bestaan van deze huizen. Ontzettend zonde, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker en hun omgeving.

Eind mei bezocht Evelien de Gelderse inloophuizen in Harderwijk en Barneveld. Op vrijdag 25 juni fietst ze opnieuw door Gelderland en bezoekt ze de inloophuizen in Tiel, Veenendaal, Ede en Arnhem. Na het weekend fietst ze door naar Nijmegen, Zevenaar en Doetinchem.