Ontwerpwedstrijd ‘Liemerse vlag’ nadert ontknoping

LIEMERS - De ontwerpwedstrijd die moet leiden tot een ‘Liemerse vlag’ nadert haar ontknoping. De afgelopen maanden kwamen er prachtige creaties binnen. Tot uiterlijk 30 juni kunnen mensen nog een ontwerp opsturen.

Bijna een jaar geleden kwamen de eerste signalen naar buiten: de Liemers verdient een eigen vlag. Als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Na meerdere signalen vanuit de inwoners besloot het projectteam van de regiocampagne ‘de Liemers helemaal goed!’ (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. Omdat DLHG tegenwoordig deel uit maakt van de Liemerse Ambassade vindt de ontknoping plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie.

De Liemerse Ambassade is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Door het leggen van verbindingen met andere projecten en het helpen zoeken naar middelen wil de Liemerse Ambassade van de Liemers een sterke, duurzame economische regio maken met een aantrekkelijk klimaat voor wonen, werken en recreëren.

De campagne ‘de Liemers, helemaal goed’ is eveneens een initiatief van deze gemeenten om meer bekendheid te geven aan alles wat de Liemers te bieden heeft. Een Liemerse vlag past bij de ambities van de Liemerse Ambassade om verbindingen te leggen in de regio en het Liemerse gevoel aan te wakkeren. Ontwerpen kunnen tot 30 juni worden gestuurd worden naar vlag@liemerseambassade.nl. Daarna maakt een jury een eerste selectie waarna de inwoners uit deze selectie een keuze mogen maken.