<p>Harmonieorkest Liemers Harmonie Duiven. (foto: Carrie Kersten)</p>

Harmonieorkest Liemers Harmonie Duiven. (foto: Carrie Kersten)

(Foto: Carrie Kersten)

Er klinkt weer muziek bij Liemers Harmonie Duiven

DUIVEN - Sinds vorige week klinkt er weer volop muziek bij Liemers Harmonie Duiven. De jeugdgroepen en de muzieklessen hadden de primeur van het jaar 2021. Na bijna vijf maanden digitale muziekles en niet samen kunnen spelen, was het weer mogelijk om muziek te maken in ’t Muziekhuus.

“We hebben een prachtig gebouw met veel ruimte. We kunnen daardoor genoeg afstand houden nu dat nodig is,” aldus secretaris Bart Kersten. “Het is fijn dat leerlingen weer echt contact kunnen hebben met hun docent. Ook kunnen we nu nieuwe leerlingen weer laten kennis maken met muziekles. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.”

De afgelopen maanden waren niet helemaal stil. Op 4 mei is een bijdrage geleverd aan de filmpjes over de Dodenherdenking van de gemeente Duiven en de gezamenlijke kerken: “Ieder speelde thuis een stuk in, wat samengevoegd is tot een film door onze dirigent. Een mooi resultaat, maar nog leuker om nu elkaar weer in het echt te zien en te horen.”

Het (jeugd-) harmonieorkest repeteert op donderdagavond en de (jeugd-) slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond. Muzieklessen worden op verschillende middagen gegeven in ’t Muziekhuus aan de Visserlaan 39.