Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kerk Groessen. (foto: Jan van Dalen)</p>

Kerk Groessen. (foto: Jan van Dalen)

(Foto: Jan van Dalen)

Stichting werft fondsen voor herbestemming Andreaskerk

GROESSEN - De Andreaskerk in Groessen gaat dicht. Dat heeft het bisdom besloten. De kersverse stichting Herbestemming Andreaskerk zoekt naar een nieuwe bestemming voor de ‘kathedraal van de Liemers’. Maar voor dat onderzoekstraject is ook geld nodig.

De stichting Herbestemming Andreaskerk Groessen heeft als doel het kerkgebouw voor het dorp Groessen maar ook voor de Liemers te behouden. Met een bestemming waarmee het gebouw kan blijven bestaan als beeldbepalend dorpsgezicht. Het parochiebestuur heeft geen geld beschikbaar gesteld om de stichting Herbestemming Andreaskerk Groessen te faciliteren. Daarom gaat de stichting zelf op zoek naar fondsen. In eerste instantie om de voorbereidingen en onderzoeken te bekostigen die moeten leiden tot behoud van de kerk.

Pieter-Jan Buhler is voorzitter van de stichting: “Wij hebben inmiddels met veel Groessense verenigingen gesproken en iedereen wil meedenken over een nieuwe invulling van de Andreaskerk. We zijn blij met deze positieve houding. Ook komen veel mensen met prachtige plannen op ons af. We willen nu een onderzoeksbureau alle mogelijkheden laten bekijken. Voor dit traject zullen we kosten maken. We hopen dat Groessenaren bijvoorbeeld hun reguliere kerkbijdrage aan ons gunnen. Of ons gewoon financieel willen ondersteunen, zodat de bijdrage niet in een algemeen parochiefonds komt maar echt bestemd is voor onze Andreaskerk en wij er mooie dingen mee kunnen doen voor de hele gemeenschap.”

Het bankrekeningnummer van de stichting Herbestemming Andreaskerk: NL68 RABO 0367 7878 14. Meer informatie: info@sjoerdgeurts.nl.