Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ganzenbordspel In Beweging. (foto: J.Stoll)</p>

Ganzenbordspel In Beweging. (foto: J.Stoll)

(Foto: J.Stoll)

Weer fit dankzij het Ganzenbord in Beweging

RIJNWAARDEN - Rijnwaarden 50plus vond een nieuwe manier om senioren op het Gelders Eiland meer te laten bewegen. Net was de seniorengymnastiek opgestart of dat moest ten gevolge van corona alweer stoppen.

Ook alle ander activiteiten konden niet doorgaan, waardoor ook de sociale contacten tijdens de wekelijks evenementen wegvielen. Iedereen kijkt uit naar het einde van de lockdown. Dat geldt zeker voor de ouderen die lid zijn van Rijnwaarden 50plus.
Het bestuur maakte zich duidelijk zorgen over het uithoudingsvermogen en de conditie van ouderen, want dat zal de afgelopen periode zeker minder zijn geworden. Middels diverse acties is in 2020 al getracht de binding met de senioren toch op peil te houden.

De eerste actie in 2021 was nu het huis aan huis uitreiken van een 'Ganzenbordspel nieuwe stijl', namelijk Ganzenbord in Beweging. Met het spel is het de bedoeling om thuis aan de slag gaan met bewegingsoefeningen. Dus in plaats van 'drie plaatsen terug' staat er nu bijvoorbeeld 'drie buigingen maken'. Dus spel en sport tegelijk. Door de bestuursleden en enkele andere vrijwilligers van Rijnwaarden 50plus zijn in de eerste week van maart 750 leden voorzien van dit spel in de vorm van een placemat. Daarbij een toelichting en spelregels. Verder een zakje met vier verschillend gekleurde eendjes, alsmede een dobbelsteen. Dit alles werd overhandigd in een handige Jumbotas.

Degenen die nieuwsgierig zijn naar de geplande activiteiten in 2021 kunnen verwijzen worden naar het nieuwe uitgebreide jaarprogramma op: www.rijnwaarden50plus.nl.

Meer berichten