Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het resultaat van een ochtend opruimen. (Ffoto: Harry Knuman)</p>

Het resultaat van een ochtend opruimen. (Ffoto: Harry Knuman)

(Foto: Harry Knuman)

Door hengelsportvereniging en dorpsgenoten Landelijke Opschoondag

GIESBEEK - Zaterdag 20 maart was het weer zover, de Landelijke Opschoondag stond op het programma. Het thema 'Word weer verliefd op je buurt' is voor een aantal mensen reden geweest zich hiervoor aan te melden.

Moeders met kinderen, opa’s met kleinkinderen, een vriendinnengroep, twee zussen en leden van de plaatselijke hengelsportvereniging geeft een beeld van het gemêleerd gezelschap (achttien in totaal) dat zaterdag erop uittrok om de handen uit de mouwen te steken. Een schone omgeving spreekt voor zich en staat bij hengelsportvereniging Ons Genoegen hoog in het vaandel. Vandaar dat de vereniging ook dit jaar weer 'kartrekker' was om Giesbeek en omgeving weer een beetje schoner te maken.

Rond 08.30 uur was het verzamelen in het clubgebouw van Ons Genoegen waarna, na een bakje koffie, de verschillende ploegen op pad gingen. Aan het eind van de dag waren er een behoorlijk aantal zakken vuil en ander groot afval opgehaald. Van aanrechtblad tot zakken met luiers en ontelbare blikjes, flesjes en plastic. Ruim twee volle aanhangwagens was het resultaat. Na een welverdiende kop koffie buiten het clubgebouw ('coronaproof') keerde eenieder met een voldaan gevoel huiswaarts. "Wij danken de deelnemers voor hun bijdrage en hopen voor volgend jaar op een nog grotere opkomst om aan deze nuttige actie mee te doen."

Meer berichten