Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Beeld van Taptoe Groessen 2018. (foto: Jacques Kok)</p>

Beeld van Taptoe Groessen 2018. (foto: Jacques Kok)

(Foto: Jacques Kok )

Liemers Fietsen Taptoe Groessen verplaatst naar volgend jaar

GROESSEN - Vanwege de corona-pandemie wordt 'Liemers Fietsen Taptoe Groessen' opnieuw uitgesteld. Showband KDO Groessen organiseert eenmaal in de twee jaar haar taptoe. Gerenommeerde showbands weten dan Groessen te vinden en de publieke belangstelling is altijd groot. De taptoe die eigenlijk vorig jaar al gehouden zou worden, was al verplaatst naar juni 2021. Dat in de verwachting dat de corona-ellende dan achter ons zou liggen. "Inmiddels weten we beter en de feiten dwingen KDO ertoe om te besluiten om de taptoe opnieuw met een jaar uit te stellen."

Zelfs wanneer het in juni weer toegestaan zóu zijn om een evenement met publiek te organiseren, dan nog is het niet mogelijk om een taptoeshow te houden. In Nederland worden al maanden geen muziek- en showrepetities gehouden. Juist in de winterperiode worden de shows ingestudeerd. Nu dit niet kon, is momenteel geen enkel showkorps in staat om een goede show te presenteren. Voor de showbands wordt ook 2021 als een verloren jaar worden beschouwd. De branche heeft het dus (ook financieel) erg zwaar. Heel stiekem hoopt KDO nog op enkele bloemencorso’s in het najaar, maar ook die spoeling zal naar verwachting erg dun zijn.

Er is echter ook goed nieuws:, er is een nieuwe datum geprikt waarop Showband KDO 'Liemers Fietsen Taptoe Groessen' gaat organiseren. Op zaterdagavond 18 juni 2022 hoopt KDO Groessen en de wijde omgeving weer een prachtige avond vol muziek en show te kunnen presenteren!

Meer berichten