<p>Ook de uiterwaarden worden opgeruimd. (foto: Harry Knuman)</p>

Ook de uiterwaarden worden opgeruimd. (foto: Harry Knuman)

(Foto: Harry Knuman)

Zwerfvuil opruimen met HSV Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - Op zaterdag 20 maart staat de Landelijke Zwerfvuildag op het programma. Evenals andere jaren zal de vereniging die dag in actie komen om op zoveel mogelijk plekken in en rond Giesbeek 'coronaproof' zwerfvuil op te ruimen. HSV Ons Genoegen Giesbeek roept vrijwilligers op om mee te komen helpen.

Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog. En hoewel de gemeente er veel aan doet om de openbare ruimte zo schoon mogelijk te houden, voorkomt dat niet dat er toch veel troep ligt op straat, in bermen en sloten. De landelijke zwerfvuildag beschouwt Ons Genoegen als een uniek moment om de krachten te bundelen en met zoveel mogelijk mensen op pad te gaan om de eigen woonomgeving op te ruimen.

Ons Genoegen hoopt op hulp van individuele vrijwilligers maar ook van verenigingen, scholen of teams omdat natuurlijk geldt: hoe groter de deelname, hoe beter het resultaat! Al jaren organiseren we deze dag in Giesbeek en het is een leuke en dankbare klus. Je bent lekker buiten aan het werk en met een paar uurtjes inzet kun je al heel veel bereiken. Bovendien krijg je heel veel positieve reacties van de mensen op straat!

De gemeente zal materiaal beschikbaar stellen en aan het eind van de actie het ingezamelde zwerfvuil komen ophalen. "Voelt u zich geroepen om mee te doen om uw eigen wijk of buurt te ontdoen van zwerfvuil? Meldt u zich dan voor 18 maart aan bij Harry Knuman via mail of telefoon: h.knuman@upcmail.nl of 06 52412631. We verzamelen zaterdag 20 maart 08.30 uur bij het clubgebouw van HSV Ons Genoegen Landaansestraat 6b Giesbeek en stoppen circa 12.00 uur."