Blijf positief

Inmiddels zitten we al geruime tijd in een lockdown. Wanneer we weer fysieke lessen en cursussen kunnen geven is onbekend. Dat geldt ook zeker voor het theater. Wat staat dat er nu al een tijd leeg bij. We blijven afstoffen en als het moet kunnen we morgen beginnen. Eigenlijk had ik mij voorgenomen hier niet meer zoveel nadruk op te leggen, maar de reuring van voorstellingen, het ontvangen van leerlingen, de koren, muziekverenigingen, enz. lijkt steeds meer iets van lang geleden te zijn. Gaan we die herinneringen wel weer tot leven wekken? Daar ben ik van overtuigd. Ik krijg regelmatig de opmerking dat het nu vast wel lekker rustig is. Het tegendeel is waar. Op alle onderdelen zijn we actief. Met online muzieklessen en natuurlijk de veelgeprezen afhaalbibliotheek. Maar ook met het steeds aanpassen van lesaanbod voor scholen, planning voor marketingacties en de voorbereidingen op een nieuw seizoen. Het thuiswerken is zelfs intensiever. We maken volop plannen voor de toekomst. Het is belangrijk daar ook de gemeenten bij te betrekken. Samen met de Liemerse gemeenten wordt gewerkt aan een nieuw cultuurbeleid. Dat is een mooi traject, waarin we samen optrekken. Dat samen optrekken is sowieso heel belangrijk en in deze tijd van nog grotere betekenis. Met de steun van de gemeenten, provincie en rijksoverheid gaan we het redden en kunnen we werken aan de toekomst. Want dat kunst, cultuur en cultuureducatie van grote betekenis is, blijkt maar weer. We hebben baat bij creatieve, kritische en weerbare mensen. Dat heeft deze tijd duidelijk gemaakt. Dus ik blijf positief!