Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>&quot;Wij willen uiteindelijk gewoon weer echte feesten organiseren.&quot;</p>

"Wij willen uiteindelijk gewoon weer echte feesten organiseren."

(Foto: )

Maureen Hamstra nieuwe gezicht van Rinoceros “Ik kan niet wachten om als voorzitter voor de groep te staan”

GROESSEN - Maureen Hamstra is sinds 2020 de nieuwe voorzitter van de jongerensoos Rinoceros in Groessen. Voor de jeugdsoos is corona natuurlijk ook iets waar de jongen niet op zaten te wachten. Toch weten ze de tijd goed door te komen. “Maar we verlangen naar de tijd dat de bar gewoon weer op vrijdagavond open mag en we ons eerste echte feest weer kunnen organiseren,” aldus Maureen.

Maureen is in het dagelijkse leven leerkracht van groep acht van een basisschool in Arnhem. Ze omschrijft zichzelf als een ondernemende jonge vrouw, altijd op zoek naar nieuwe dingen. Als ze ergens aan begint wil ze dat ook zo goed mogelijk doen. Maureen: “Ik was eerder wel perfectionistisch, maar ik heb geleerd om dat los te laten en anderen de kans te geven om dingen anders te doen dan ik zou willen.” Rinoceros is een jongerensoos voor jeugd vanaf 16 jaar uit de omgeving. Behalve de bar, waar iedereen welkom is op de vrijdagavond, worden er jaarlijks verschillende feesten georganiseerd speciaal voor jongeren, maar zo nu en dan is er ook een feest voor senioren uit het dorp. De soos bestond op 4 april in 2020 50 jaar. In 1970 opgericht in een schuur, daarna verhuisd naar een pand in Groessen heeft de soos nu een plek gevonden, naast het dorpshuis in Groessen, op het Isodorusplein. Helaas kon dit bijzondere jubileum niet worden gevierd vanwege corona.

Maureen: “We vormen een algemeen bestuur met 21 vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. Ons dagelijks bestuur bestaat uit vijf mensen. “De vrijwilligers organiseren de activiteiten in werkgroepen van zes leden. Op die manier verdelen we het werk en spelen we ook in op de interesse van de mensen. Want de een vindt het leuk om een Hollandse avond te organiseren, terwijl een ander zich juist graag voor een Beachparty in wil zetten.” Maureen vervolgt: “Ik had super veel zin in het voorzitterschap, maar corona gooide wel wat roet in het eten. We zien elkaar als bestuur veel minder, al houden we zoveel mogelijk online contact met elkaar. Ik kan niet wachten om weer gezellig met elkaar aan de bar te zitten en dat ik echt voor de groep kan staan als de nieuwe voorzitter.” Het bestuur van Rinoceros besteedt de tijd dat ze nu dicht zijn zo goed mogelijk. Het gebouw is opnieuw geverfd, de bar helemaal opgeknapt, zodat de bezoekers elkaar straks in een opgefrist gebouw kunnen ontmoeten. “We zijn een club van jonge, creatieve mensen, met veel talenten en dus kunnen we best veel nu we niet open mogen zijn. Zo hebben we een online Top2000quiz gedaan, we hebben radio gemaakt tijdens de kermis, er wordt gewerkt aan een betere website, dus op die manier zijn we toch goed bezig en laten we regelmatig van ons horen. Maar online-activiteiten is toch niet wat we willen. Wij willen gewoon weer echte feesten organiseren. We willen de jeugd van de Liemers weer de mogelijkheid geven om elkaar in real life te ontmoeten in onze bar, al moet dat de eerste tijd waarschijnlijk nog op reservering, om de coronamaatregelen te handhaven. Alleen het radiomaken zal misschien op ons online-activiteitenlijstje blijven staan.”

Meer berichten