<p>&ldquo;De kleine lolletjes binnen de club zijn mij dierbaar.&rdquo;</p>

“De kleine lolletjes binnen de club zijn mij dierbaar.”

(Foto: )

Groessenaar Luc van der Laan: ‘Vrijwilligerswerk doe je óók voor jezelf!’

GROESSEN - Luc van der Laan (26) valt in de prijzen als vrijwilliger bij Sportclub Groessen, nadat hij zich acht jaar trouw heeft ingezet voor de belangen van de club. Hij hoopt andere aspirant-vrijwilligers te inspireren om te handelen naar hun passies.

Als klein jongetje begon Luc met voetballen bij sportclub Groessen. Dat deed hij lange tijd totdat hem het voetballen door een knieblessure abrupt werd ontnomen. Stilzitten is voor Luc echter nooit een optie geweest: “Het kriebelde om wat te gaan doen!”, aldus de sportfanaat. Al op 18-jarige leeftijd, begon Luc zich te oriënteren achter de schermen van zijn club. Hij startte met het geven van voetbaltrainingen en toen begon het balletje te rollen. Al snel zette hij de stap naar het vervullen van bestuurs- en commissietaken binnen de club. “Dat matchte goed met mijn opleiding Sport, gezondheid en management , maar het draait ook om een stukje gezelligheid”, benadrukt de jonge vrijwilliger. Naast zijn betrokkenheid bij SC Groessen, werkt Luc óók nog voor de KNHB, de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Als sportliefhebber grijpt hij graag alle mogelijkheden aan om de kennis van zijn opleiding in de praktijk te brengen. “Het verbreedt je belevingswereld, je leert je omgeving beter kennen. Mij heeft het vrijwilligerswerk enorm geholpen in het ontwikkelen van talenten die mij de rest van mijn leven bij zullen blijven.”

Prijzen
Een jonge vrijwilliger die zelf niet meer voetbalt, maar zich vooralsnog met hart en ziel blijft inzetten voor de club? Die valt op! Na zijn harde werken vonden zijn medebestuursleden het verdiend dat Luc uitgeroepen werd tot vrijwilliger van het jaar bij SC Groessen. Als kers op de taart, werd hij óók nog eens genomineerd voor de jongeren vrijwilligersprijs van de gemeente Duiven. Na een procedure van stemmen en juryberaad, kwam hij ook daar als winnaar uit de bus. "Allereerst ben ik ongelooflijk dankbaar voor deze erkenning, maar dat is natuurlijk niet waar ik het voor doe.”, zegt Luc terwijl hij glimlachend in de richting van zijn trofee kijkt. "De kleine lolletjes binnen de club zijn mij stiekem iets meer dierbaar.”

Toekomst
Luc voelt zich aangetrokken door het sociale aspect van het vrijwilligerswerk en doet dan ook graag een woordje als het aankomt op het inspireren van nieuwe jonge vrijwilligers: “Je doet vrijwilligerswerk niet alleen voor anderen, maar óók voor jezelf!”, begint hij. “Kijk daarom goed naar wat je leuk vindt en wat jou écht motiveert! Op die manier breng je het beste in jezelf naar boven en stel je jezelf ook in staat je te ontwikkelen!” Zelf heeft Luc zijn CV goed volgepakt met zijn activiteiten als vrijwilliger. “Ook vanuit mijn managementopleiding is het heel kostbaar om écht bij verenigingen je bijdrage te doen.” Luc hoopt ten zeerste dat hij anderen kan motiveren om anderen te gaan helpen en dat ze hier vooral veel plezier uit zullen halen. In de toekomst zal Luc zijn steentje bij blijven dragen binnen SC Groessen en hoopt hij verder te kunnen groeien als vrijwilliger, werknemer en als persoon.