Digitale Das Groessen Kwis trekt 216 deelnemers

Digitale Das Groessen Kwis trekt 216 deelnemers

GROESSEN - De echte ‘Das Groessen Kwis’ stond op zaterdag 16 januari op het programma. Maar de stichting Das Groessen verraste het dorp afgelopen zaterdag 16 januari met de tweede digitale quiz deze pandemie. Dit keer namen liefst 216 mensen deel en de livestream via Facebook werd door ruim 2000 mensen bekeken.

Omdat veel evenementen worden afgelast, vond het bestuur Das Groessen het tijd om voor de tweede keer deze pandemie een ‘Digitale Das Groessen Kwis te organiseren’. Dorpsvragen, filmpjes, algemene vragen. Alles kwam in de quiz voorbij. De kwis kende veel humor. Veel Groessenaren, maar ook burgemeester Huub Hieltjes, spraken vragen in. De historische filmfragmenten vielen in de smaak. De quiz werd uitgezonden via Facebook en kon ook gevolgd worden door mensen die niet met Facebook bekend zijn. De presentatie was live in handen van Sjoerd Geurts, tevens voorzitter van de stichting Das Groessen. De resterende bestuursleden hielpen op afstand mee. “We hadden zowel Groessense als algemene vragen”, vertelt Geurts. “Dat er net als de vorige editie zoveel mensen mee hebben gedaan vinden we geweldig. Wij wilden iedereen vooral een leuke en gezellige avond bezorgen. Samen hebben we er iets leuks van gemaakt.”

In de Groessense huiskamers werd met gezinnen gekeken naar de livestream. “Deze avond was een cadeautje voor ons allemaal”, schrijft deelnemer en prijswinnaar Bert van Kempen (derde plaats) op Facebook.

De winnaars: 1. Esther, Bert en Hans, 2. Renzo Meijer, 3. Bert’s familie, 4 A. van Kerkhoffjes en 5. Fred Driessen.