De opkomst van de Liemerse Ambassade
Harry Ankoné: "Door samen één blok te vormen, komen wij sneller in aanmerking voor nieuwe (financiële) middelen" (Foto: )

De opkomst van de Liemerse Ambassade

LIEMERS - De Liemers kenmerkt zich door een kleurrijk assortiment aan ondernemers, organisaties en overige initiatieven. Hoewel verschillend in vorm, hebben zij één ding gemeen: hun hart voor de Liemers. Om samen met een grotere vuist op tafel te kunnen slaan bij nationale overheden, bundelen de verschillende organisaties hun krachten onder de paraplu van de Liemerse Ambassade.

De Liemerse Ambassade deed in september van dit jaar zijn intrede als samenwerkingsverband. “Samen staan we zo veel sterker!” vertelt voorzitter Harry Ankoné gepassioneerd. “Met zo veel creativiteit en ondernemerschap, is het helemaal niet gek dat onze regio rijkelijk gevuld is met stichtingen die gemotiveerd zijn om de Liemers mooier te willen maken. Al snel is ondanks de enorme inzet gebleken dat het meer dan goede moed vereist om draagvlak te genereren op provinciaal of zelfs nationaal niveau. De veelzijdige capaciteiten van de initiatieven in De Liemers, bloeien absoluut op wanneer deze in staat zijn samen te werken met elkaar.” De Liemerse Ambassade doet exact wat haar naam suggereert: het vertegenwoordigt. “Door samen één blok te vormen, komen wij sneller in aanmerking voor nieuwe (financiële) middelen!”, legt Harry uit. Ankoné werd met zijn ervaring in het onderwijs benaderd om voorzitter te worden van de Liemerse Ambassade zodra deze zou worden opgericht. “Massa, focus en verbinding. De idealen van de Liemerse Ambassade zijn in lijn met het belang van een meer zichtbare Liemers!” Medio oktober volgde de ondertekening van de Liemers Economische Visie (LEV), waarin toekomstplannen voor de ontwikkeling van de regio zijn vastgelegd. Dit plan omvat thema’s zoals duurzaamheid, maakbedrijven, logistiek, vrije tijdseconomie en de branding. Daarnaast is er een plan om een authentieke Liemerse vlag te ontwerpen ten behoeve van de regionale samenhang en solidariteit. Harry zet zich samen met zowel collega’s als samenwerkingspartners in om deze doelstellingen binnen drie jaar te behalen. Naast de Liemers Economische Visie, hoopt de ambassade om nog meer samenwerkingsverbanden te realiseren en verduurzamen. Dit alles zodat de Liemers nog aantrekkelijker wordt voor zowel burger als ondernemer. Met partners zoals bijvoorbeeld Groene Alliantie de Liemers, Liemers Vitaal, Liemers Helemaal Goed en HOPE XXL, streeft de ambassade naar een toekomst vol eenheid. Voor nu werkt de Ambassade stapje voor stapje mee aan lokale projecten, zoals de Bubble Barrier waarbij fijn plastic wordt afgevangen in het Rijnkanaal.