Winterwinkel in voormalig koetshuis van landgoed Huis Sevenaer
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>In de winterwinkel zijn winterproducten zoals boerenkool, aardappelen en kolen te koop. (foto: Kim Kleijkers)&nbsp;</p>

In de winterwinkel zijn winterproducten zoals boerenkool, aardappelen en kolen te koop. (foto: Kim Kleijkers) 

(Foto: )

Winterwinkel in voormalig koetshuis van landgoed Huis Sevenaer

Zevenaar – Sinds november staan de poorten van Huis Sevenaer aan de Wittenburgstraat 11 open voor bezoek aan de winterwinkel. In het voormalig koetshuis op het landgoed worden verschillende winterproducten verkocht.

In de zomermaanden vindt de verkoop van producten plaats op Deelhoven, de moestuin van Huis Sevenaer. Met het winterweer is Deelhoven een lastige verkooplocatie. “Het idee ontstond om een winterwinkel te beginnen. Vroeger werden er producten op het landgoed verkocht. Dat is een stuk historie en dat wilden we nieuw leven inblazen. Daarbij was er behoefte om in de wintermaanden naar binnen te gaan”, vertelt Jeroen Peters, verkoopbeheerder op het landgoed. Een deel van de vrijwilligers zorgt er gezamenlijk voor dat de winterwinkel draait. “Ze helpen met het oogsten en klaarmaken van de producten, het vullen van de schappen en de daadwerkelijke verkoop. Ook zijn ze medeverantwoordelijk voor de inrichting en aankleding.” Het koetshuis heeft niet meer de functies die het vroeger had, maar heeft nu een multifunctionele functie. Voordat de winterwinkel in het koetshuis kwam, zijn er nog aanpassingen gedaan. “De ruimte is schoongemaakt, het kantoor zit ernaast, de verlichting is in orde gemaakt en alles is ingericht zodat het er leuk uitziet. De vrijwilligers dragen op deze manier niet alleen bij aan de ontwikkeling en het succes van de winterwinkel, maar ook aan het landgoed.”


In de winterwinkel zijn winterproducten zoals boerenkool, aardappelen en kolen te koop. "Vanaf het voorjaar zal de verkoop weer op Deelhoven plaatsvinden. Buiten vindt men vaak leuker, omdat je in de tuin bezig kan zijn. Je kunt zelf je producten plukken en dat is een unieke beleving.” Wat Jeroen bijzonder vindt aan de winterwinkel is dat de klant nu op het landgoed mag komen om de boodschappen te doen. "Waar voorheen alles afgesloten was en Deelhoven het enige stuk was waar bezoekers op het landgoed konden komen, kunnen ze nu een stukje het landgoed op om bij de winkel te komen.” Wel geeft Jeroen aan dat het landgoed zelf niet te bezichtigen is. Er zijn op het moment geen excursies of rondleidingen.

De winterwinkel is te bezoeken op woensdag en vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Meer berichten