Een mooie Kerst voor iedereen Kerstactie van Lionsclub voor eenzame en minderbedeelde inwoners
<p>&nbsp;Inladen en rondbrengen maar! </p>

Inladen en rondbrengen maar!

(Foto: )

ZEVENAAR – Het wordt steeds kouder buiten, de lichtjes in de tuin worden opgehangen en het huis wordt versierd. De tijd van kerst komt eraan: een periode met gezelligheid, samen zijn en warmte. Helaas is dit niet voor iedereen zo. Lionsclub de Liemers zet zich in voor mensen die het minder hebben tijdens kerst en zo zorgen ze toch voor een lichtpuntje.

Floor Dekkers

Samen met welzijnsorganisaties Caleidoz (Zevenaar) en Welcom (Didam) is de Lionsclub aan de slag met een kerstactie: kerstpakketten maken. Henk Reimert, lid van de Lionsclub, vertelt over het ontstaan van deze actie: ‘’De afgelopen tien jaar hebben wij een kerstfeest georganiseerd voor mensen die weinig te doen hebben met kerst. Denk aan mensen met weinig tot geen familie of mensen die minder kunnen besteden tijdens de feestdagen.’’ Inwoners werden opgehaald met auto’s. Het feest bestond uit een leuke bingo, lokale mensen die de muziek verzorgden en een gezellig programma. ‘’Bij het feest, dat normaal plaatsvond rond 15 december, ontvingen we zo’n tachtig tot 100 mensen’’, aldus de Zevenaarder.

Helaas kwam corona tussendoor en moest alles anders. Reimert: “Voordat de tweede golf er was besloten we om het toch door te laten gaan. Met een aangepaste manier met voldoende afstand. Echter dit idee is nu te riskant. We wilden niet stoppen en daarom hebben we besloten om toch wat voor deze groep te gaan organiseren’’, aldus Reimert. Afgelopen donderdag zijn alle kerstpakketten gemaakt. “Dit hebben we bij een lokale supermarkt gedaan, zij hebben een ruimte voor ons ter beschikking gesteld.” Hij vertelt helemaal warm te worden van de hulp van andere organisaties: ‘’De teams van Caleidoz en Welcom hebben ons bij deze actie ontzettend geholpen. Dit zijn de instellingen in de Liemers voor het welzijn van inwoners. Deze organisaties weten precies welke mensen een hart onder de riem kunnen gebruiken en waar de pakketten dus naartoe kunnen gaan in de gemeentes Montferland en Zevenaar. Zonder hen zouden we dit niet kunnen.”

Voor elke gemeente zijn zo’n vijftig pakketten beschikbaar die afgelopen vrijdag werden verspreid. ‘’Normaal halen we de mensen op voor het feest en nu draaien we het om: we brengen het langs.’’ Het pakket bevat naast lekker eten een andere leuke toevoeging legt de Zevenaarder uit: ‘’Als duurzaam item zit er een boek bij: Het ‘Boerenkoolboek’ door Humphrey Ottenhof, stadsdichter van Westervoort.’’

Het doel van de Lionsclub is om mensen zo’n fijn mogelijke Kerst te bezorgen. Dit jaar is het moeilijk voor iedereen, maar met helemaal geen mensen om je heen is het nog lastiger. ‘’Wij willen graag dat deze mensen ook een fijne Kerst hebben’’, besluit Henk Reimert.