Filmhuis Zevenaar bij jou thuis? Ga naar de website van Picl!
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>In coronatijd heerlijk thuis filmhuisfilms kijken, dat kan!</p>

In coronatijd heerlijk thuis filmhuisfilms kijken, dat kan!

(Foto: )

Filmhuis Zevenaar bij jou thuis? Ga naar de website van Picl!

ZEVENAAR – Gek op filmhuisfilms, maar niet de deur uit willen of kunnen? Filmhuis Zevenaar biedt een oplossing: Picl. Picl is een samenwerking tussen de Nederlandse filmhuizen en de stichting Nederlandse filmpromotie, een initiatief dus voor en door filmliefhebbers.

“Op de website van Picl, www.picl.nl, kun je de films die in ons filmhuis draaien streamen en thuis kijken,” legt Willy Poodt, penningmeester van het filmhuis in Zevenaar, uit. “Picl is net Netflix, alleen zit je niet vast aan een abonnement.” Via de website koop je films voor een bedrag tussen € 4,99 en € 8,50. Dit kan via IDeal en daarna heb je 48 uur toegang tot de film.

Filmhuis Zevenaar ligt vlakbij het station: in de Turmac Cultuur Fabriek. “Door corona kunnen niet veel mensen terecht in het theater: van de 54 stoelen kunnen er nu maar 22 worden gebruikt”, aldus Poodt. Daarom vindt Filmhuis Zevenaar de samenwerking met Picl zo prettig. “Het is een mooie aanvulling op ons filmhuis. Op deze manier krijgen mensen de gelegenheid om ook in coronatijd rustig thuis de filmhuisfilms te kunnen zien en hier achteraf over mee te kunnen praten. Tegelijkertijd wordt het filmhuis financieel ondersteund.” Volgens Willy Poodt is er een gevarieerd aanbod van artistieke, moderne en vooral mooie films in het filmhuis. “Het is echt een misverstand dat filmhuizen oubollig zijn.”

Het is zonneklaar dat de samenwerking met Picl ook in de toekomst zal voortduren. “We zitten zelfs te kijken naar een samenwerking met Cinefilm.” Cinefilm is een dienst waarbij je onbeperkt films kunt kijken tegen een vaste prijs per maand. “Het filmtheater in Arnhem doet hier bijvoorbeeld al aan mee. We kijken ook hier met veel belangstelling naar.” Doorzetten, zelfs in tijden als deze, is de kracht van succes. Filmhuis Zevenaar is hier het bewijs van!

Meer berichten