Bomen en struiken voor een mooier buitengebied van Angerlo en Babberich
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Aanplant fruitboom. (foto: SLG)</p>

Aanplant fruitboom. (foto: SLG)

(Foto: SLG)

Bomen en struiken voor een mooier buitengebied van Angerlo en Babberich

BABBERICH/ANGERLO - Bewoners van het buitengebied van Angerlo en Babberich planten binnenkort inheemse bomen en struiken op hun eigen terrein. Zij doen mee aan een beplantingsactie om het landschap te versterken zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.

Dertien particuliere eigenaren planten meer dan honderd fruit- en laanbomen en nog eens 3800 struiken en staken. Vanwege de coronamaatregelen is er geen feestelijke uitdeeldag maar wordt alle beplanting door de kweker thuisbezorgd op zaterdag 21 november.

Aanleiding voor de beplantingsactie waren de twee nieuwe Klompenpaden in de gemeente Zevenaar: het Babborgapad in Babberich en het Bevermeersepad in Angerlo, die onlangs zijn geopend. Een belangrijke doel van Klompenpaden is om het agrarisch cultuurlandschap toegankelijk en beleefbaar te maken. Om dit landschap rondom de twee wandelpaden te versterken konden bewoners streekeigen bomen en struiken aanplanten op eigen terrein. In de wijde omtrek van de nieuwe Klompenpaden planten bewoners nieuwe landschapselementen zoals hoogstamboomgaarden, rijen met laanbomen en knotbomen, hagen en vogelbosjes. Dat versterkt niet alleen het landschap maar ook de biodiversiteit. Bovendien genieten bewoners en wandelaars ook van een mooier landschap.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft deelnemers voor de actie geworven en de plannen gemaakt. Dankzij een subsidie was de eigen bijdrage van deelnemers voor het plantsoen beperkt.

Deze beplantingsactie is mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland.

Meer berichten