Samen gezond door de coronaperiode Helma Eijkelkamp helpt mensen met hun voeding en gezondheid
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>&quot;Ik vind het belangrijk om lekker te eten, maar dit kan goed met puur eten&rdquo;. (foto: Casper Assmann)</p>

"Ik vind het belangrijk om lekker te eten, maar dit kan goed met puur eten”. (foto: Casper Assmann)

(Foto: )

Samen gezond door de coronaperiode Helma Eijkelkamp helpt mensen met hun voeding en gezondheid

ZEVENAAR - De Zevenaarse Helma Eijkelkamp (53) heeft in coronatijd haar passie omgezet in een nieuw bedrijf. Met ‘Helma’s voedingsadvies en meer’ heeft ze als doel mensen te helpen met hun voeding en gezondheid.

“Dat is ontzettend belangrijk. Zeker met de huidige pandemie worden je weerstand en gezondheid steeds belangrijker. Het is heel vervelend om nu al voor een kleine verkoudheid in quarantaine te moeten gaan”, valt ze met de deur in huis. Na jaren te hebben gewerkt als banketbakker en chocolatier begon het een aantal jaar geleden te knagen bij Helma. Ze wilde niet alleen lekker eten maken, maar ook meer aandacht voor gezondheid. “Niet alleen voor mezelf en mijn familie, ik wilde ook andere mensen helpen en begeleiden.” Ze begon een opleiding tot voedingsdeskundige en gewichtsconsulent, waardoor ze voldoende kennis en bagage vergaarde voor het realiseren van haar grote droom: een eigen bedrijf. Iedereen die beter om wil gaan met zijn voedingspatroon en leefstijl kan bij haar aankloppen. Helma Eijkelkamp helpt op verschillende manieren, onder meer via persoonlijke gesprekken, groepspresentaties en kookworkshops.

Blijvende verandering

Ze is ervan overtuigd dat een gezonde levensstijl energie geeft op allerlei vlakken. “Ik probeer met mijn advies mensen vooral bewust te laten maken hoe ze omgaan met voeding, gewicht en leefstijl. Mijn doel is niet om mensen snel te laten afvallen door middel van een dieet, maar ze de voordelen van goede voeding te laten zien en hiermee een blijvende verandering tot stand te brengen. Haar doelgroep zijn vooral vrouwen tussen de 35 en 60 jaar die last hebben van een toenemend gewicht en een afnemend energiepeil vanwege schommelingen in de hormonen. Buiten deze doelgroep heeft ze ook ruimte voor andere mensen die haar hulp en deskundigheid kunnen gebruiken. De waarden die Helma gebruikt in haar begeleiding komen overeen met de letters van haar naam: Helder, Eerlijk, Leerzaam, Maatwerk, Advies. De S achter haar naam staan voor Samen Sterk en Succes.

Puur Gezond Piramide

De Puur Gezond Piramide vormt de basis waaruit Helma werkt. Daarin wordt naast gezonde voeding aandacht besteed aan bewegen, ontspannen en ruimte geboden voor extraatjes. Ongezondere dingen verbiedt Helma niet, zolang je ze maar met mate neemt: “Ik vind het belangrijk om lekker te eten, maar dit kan goed met puur eten, zonder extra onnodige toevoegingen.” Meer weten? Ga naar https://www.helmasvoedingsadvies.nl/.

Meer berichten