Reddingsbrigade De Breuly zwemt live af
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ouders mochten niet komen aanmoedigen, maar je knuffel mocht dit wel!
Ouders mochten niet komen aanmoedigen, maar je knuffel mocht dit wel! (Foto: Mike Lehnkering)

Reddingsbrigade De Breuly zwemt live af

ZEVENAAR - Afgelopen zaterdag zwommen de kinderen van reddingsbrigade de Breuly af voor het zwemdiploma A, B of C. Deze editie was wel een heel bijzondere.

Het afzwemmen is een altijd een bijzonder moment. Helemaal voor deze kinderen. In het voorjaar ging het zwembad dicht en konden ze niet meer komen zwemmen en oefenen voor hun zwemdiploma. In juni mochten de kinderen weer komen zwemmen. Samen met papa of mama omdat de badmeester en badjuf op 1,5 meter afstand moest blijven.

En afgelopen zaterdag was het zover. 33 kinderen mochten afzwemmen voor hun felbegeerde diploma. Helaas moest dit zonder de support van ouders en familie. De badmeesters en badjuffen van reddingsbrigade De Breuly vonden dit ontoelaatbaar. Ouders moeten bij het afzwemmen kunnen zijn. Live kon dit keer echt niet. Dan regelen we een livestream! En werd er ook een fotografe bereid gevonden die het afzwemmen op de gevoelige plaat vastlegt. Om de tribune toch nog te vullen, werd er ruimte gemaakt voor de knuffels van de kinderen.

Tot groot plezier van de kijkers. Want, wat blijkt, vanaf de tv kun je veel beter zien hoe het afzwemmen van je kind gaat dan vanaf de tribune. Het is thuis niet zo warm als in het zwembad en je kan lekker vanaf de bank kijken. En ook de kinderen vonden het 'chill'.

Op deze manier afzwemmen was voor iedereen een nieuwe ervaring. Het bestuur van de reddingsbrigade onderzoekt momenteel de mogelijkheden om veilig en verantwoord de livestream in te zetten om de activiteiten van de leden te delen met de ouders.

Meer berichten