Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Programma Filmhuis Didam

Vrijdag 30 oktober en maandag 2 november 20.00 uur: Bulado. De elfjarige Kenza woont samen met haar vader en opa op een autosloperij in Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg. Het verhaal is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Vrijdag 6 en maandag 9 november 20.00 uur: Misbehaviour. In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren.

Er zijn diverse coronamaatregelen in het filmhuis van kracht. De voordeur zit op slot. U wordt onder de overkapping opgewacht en door deze vrijwilliger binnengelaten. Het aantal bezoekers is beperkt. U dient van te voren te reserveren. Betalen kan enkel met pin. U kunt voor aanvang van de film een koffie, thee of een frisdrank kopen en deze de zaal mee innemen. De films draaien zonder pauze. Zie voor meer details en om te reserveren www.filmhuisdidam.nl.

Filmhuis Didam is te vinden in gebouw Meulenvelden, Waverlo 2 Didam. Entree 7,50 kinderfilm 5,50 familiefilm tot 14 jaar 5,50 euro. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Meer berichten