Logo gemeentenieuwsonline.nl

Gelderse ouderen toch geholpen door Belastinginvullers

LIEMERS - Ieder jaar helpen ruim 180 vrijwillige belastinginvullers van KBO Gelderland, duizenden Gelderse ouderen met het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit betreft ook bijvoorbeeld het aanvragen of wijzigen van huur- en/of zorgtoeslag.

Vanaf 1 maart zijn de invullers weer massaal aan de slag gegaan om afspraken te maken met hun klanten om de belastingpapieren samen in te vullen bij de mensen thuis. Maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten… De belastinginvullers konden niet meer op huisbezoek en moesten op zoek gaan naar creatieve manieren om hun klanten toch te kunnen helpen. En dat is gelukt!

Uit evaluatie blijkt dat liefst 92 procent van onze vrijwilligers hun klanten toch heeft kunnen helpen. Gezamenlijk hebben zij bijna 4700 Gelderse ouderen geholpen ondanks Covid-19.

Zo vertelde een invuller: ‘De klant bezorgde zelf de stukken voor de aangifte bij mij in de brievenbus. Eventuele vragen tijdens het invullen werden telefonisch door de klant beantwoord. Na verzending aan de belastingdienst werden de stukken en de uitdraai aangifte door mij teruggebracht bij de hulpvrager. Dus geen enkel contact met hulpvragers.’

Vooral voor de klanten waar de aangifte wat ingewikkelder was, werd uitstel aangevraagd in verband met corona. Eén op de vier invullers kreeg hiermee te maken.

KBO Gelderland is trots op haar vrijwillige belastinginvullers dat zij zich ondanks de coronacrisis zo ingezet hebben om de Gelderse ouderen die dit niet alleen kunnen, toch te helpen!

Meer berichten