Zevenaar poëtisch op de kaart

ZEVENAAR - Dit najaar komt er een poëtische kaart van Zevenaar, het Gelders Eiland, Angerlo en Giesbeek, tezamen de gemeente Zevenaar. Alle inwoners van die gemeente kunnen hun stad of dorp op de kaart zetten met een zelf geschreven gedicht. Inzenden kan vanaf nu tot 1 oktober, naar humphrey.ottenhof@gmail.com voor 16 november 2020. De gedichten mogen maximaal twintig regels tellen.

Een dorp tot leven brengen in gedichten. Iedereen uit de gemeente Zevenaar heeft zo zijn lievelingsplekken. Een bocht in de dijk, een veldje waar hij vroeger speelde, een bijzonder huis. In tijden van Corona krijgen die wellicht extra betekenis. Veel mensen beleven plezier in het schrijven van gedichten maar die worden nooit gepubliceerd. Hoe mooi is het, als uw gedichten over uw mooie woonplaats door duizenden worden gelezen in de krant? En als er op een kaart wordt getoond, waar die gedichten zich afspelen? Zevenaar Poëtisch op de Kaart is een actie die dit realiseert. Doe mee! Schrijf dan nu een gedicht over uw bijzondere plek in uw stad of dorp. Na Westervoort en Duiven is nu Zevenaar aan de beurt. Daarmee is al een groot stuk van de Liemers in gedichten in kaart gebracht.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Leven in de Liemers / Cultuur- en Erfgoedpact. Bedenker en uitvoerder Humphrey Ottenhof is dorpsdichter van Westervoort en docent literair schrijven van Kreatieve Kring Westervoort.