Logo gemeentenieuwsonline.nl
De aspirant vendeliers, met hun commandant Maurice Visser. (foto: Kitty Visser)
De aspirant vendeliers, met hun commandant Maurice Visser. (foto: Kitty Visser)

Regendoop voor aspirant-vendeliers Sint-Andreas

ZEVENAAR - Op zaterdag 26 september was het dan zover. De aspirant-vendeliers van Sint-Andreas (leeftijd tot 8 jaar) konden na het oefenen, voor het eerst met de schutterij mee de straat op. Dit om een bezoek te brengen aan het koningspaar en de Pelgromhof.

Met de nodige spanning in de benen begon de optocht. Het is toch wel spannend om voor het eerst met een vendel en tussen de grote schutters op straat te lopen. Het ging prima, en de spanning ebde langzaam weg en het werd genieten voor deze jonge schutters.

Na een mooie zomer, met veel droge dagen, liet de regen op deze avond, op hun 1e dag, ook van zich spreken. Halverwege de optocht kwam de regen met bakken naar beneden. Met goede moed hebben de aspiranten zich er doorheen geslagen. Samen met de schutterij werd er in de regen nog een vendelhulde gebracht bij de Pelgromhof. Daarna weer terug naar het schuttersgebouw om droge kleren aan te trekken.

We kijken terug op een geslaagde eerste optocht met onze aspiranten en hopen dat zij, net als ons, genoten hebben van hun aanwezigheid.

Meer berichten