Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dierendag in Turmac Cultuurfabriek

ZEVENAAR - Dierendag 4 oktober is het feest in de Turmac Cultuurfabriek. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn zowel de bibliotheek als het Filmhuis geopend voor verschillende beestachtige activiteiten.

Zo kunnen kinderen met hun dierbaarste knuffel op de foto gezet worden door de fotograaf van Image and More. Deze foto’s worden vanaf 13 oktober in de winkel van Image and More gepresenteerd en kunnen, indien gewenst, tegen betaling worden afgedrukt. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een lokaal goed doel. De leukste, schattigste en gekste foto maakt kans op de hoofdprijs; een fotoshoot met het hele gezin in de studio van Image and More. Onder leiding van beeldend kunstenares Ineke van Geemen kan er op twee momenten kosteloos een heuse vogel-marionet geknutseld worden.

Er zijn twee vogelsessies om 11.00 en om 13.00 uur. De workshop duurt een uur. Opgeven kan via www.liemerskunstwerk.nl/dierendag. In het Filmhuis wordt vanaf 11.00 uur elk uur de film 'Vogelhuis verhaaltjes' vertoond. Dit is een film met geanimeerde beelden over vogeltjes die vliegen, fluiten, tsjilpen en die bijzondere avonturen beleven. Het zijn ware prentenboeken die tot leven komen. De kosten inclusief koffie voor de volwassenen en limonade voor de kinderen zijn vijf euro. Reserveren tickets via www.filmhuiszevenaar.nl.
In de bibliotheek zijn meerdere voorleesmomenten waar kinderen hun fantasie kunnen laten prikkelen. In Lab12 kunnen bezoekers virtueel vliegen met een VR-bril en dieren tot leven brengen met Augmented Reality.

Meer berichten