Aftrap project voor statushouders in de Liemers. (eigen foto)
Aftrap project voor statushouders in de Liemers. (eigen foto) (Foto: )

Liemers project voor statushouders gestart

LIEMERS - Op maandag 14 september is het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek (LPZT) van start gegaan. Dit project richt zich op statushouders die hun inburgering hebben afgerond en toe zijn aan een volgende stap. LPZT kent een 12 weken durend groepsprogramma voor de techniek en een groepsprogramma voor de zorg. Daarnaast krijgen alle deelnemers individuele coaching. De eerste groep die nu van start is gegaan richt zich op de techniek.

Deelnemers aan het programma leren alles over de werkmogelijkheden in de zorg en de techniek. De deelnemers die deze week gestart zijn in de techniekgroep volgen een speciale cursus over veilig werken in de techniek. Alle deelnemers lopen 2 weken stage bij een werkgever.

Naast het programma gericht op de branche, gaan de deelnemers ook op ontdekkingstocht in de Liemers. Er staan bezoeken aan Liemerse bedrijven op het programma maar ook aan onderwijsinstellingen, Liemerse maatschappelijke organisaties en sportverenigingen. Ook zijn er ontspannende groepsactiviteiten om de Nederlandse taal beter te leren en mensen te ontmoeten.

Doel van het programma is dat alle deelnemers na afloop actief zijn in de Liemers. Dat kan betaald werk zijn maar ook een opleiding, een werkstage of vrijwilligerswerk.

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek is een project van de Liemerse Ambassade. Het wordt uitgevoerd door RSD de Liemers en wordt gefinancierd door de provincie Gelderland.