Logo gemeentenieuwsonline.nl

Thema-avond over eenzaamheid

WESTERVOORT - Op maandag 5 oktober houdt de werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting van de Liemerse kerken een thema- avond over eenzaamheid in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort.

Iedereen heeft dit jaar tijdens de coronacrisis kunnen ervaren wat het is om thuis te moeten blijven en geen bezoek te mogen ontvangen. Het was een ingrijpende, zware tijd. Veel mensen waren alleen en onder hen waren er die zich erg eenzaam voelden.

Eenzaamheid kan mensen diep raken. Het missen van dierbaren en het nauwelijks hebben van contacten gaat vaak gepaard met negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst.

Daarbij heeft eenzaamheid allerlei gevolgen zowel lichamelijk, psychisch en maatschappelijk. Maar wat is eenzaamheid nu precies? En wat doet het met mensen? Hoe herken je eenzaamheid?

Wat zijn signalen en kenmerken die op eenzaamheid kunnen duiden? Welke beelden, ideeën en eigen ervaringen heb je zelf bij eenzaamheid? Wat is er nodig om zo’n situatie te veranderen?Welke hulp is er mogelijk? Kortom allerlei vragen…

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan bij Henk Bonner, 026 3114522, e-mail habonnink@live.nl. Er zijn maximaal twintig plaatsen beschikbaar.

Meer berichten