Logo gemeentenieuwsonline.nl

Thema avond over eenzaamheid

WESTERVOORT - Op 5 oktober houdt de werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting van de Liemerse kerken een thema- avond over Eenzaamheid.

Iedereen heeft dit jaar tijdens de coronacrisis kunnen ervaren wat het is om thuis te moeten blijven en geen bezoek te mogen ontvangen. Het was een ingrijpende, zware tijd. Veel mensen waren alleen en onder hen waren er die zich erg eenzaam voelden.

Eenzaamheid kan mensen diep raken. Het gemis van geliefden en het nauwelijks hebben van contacten gaat vaak gepaard met negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst. Daarbij heeft eenzaamheid allerlei gevolgen zowel lichamelijk, psychisch en maatschappelijk.

Maar wat is eenzaamheid nu precies? En wat doet het met mensen? Hoe herken je eenzaamheid? Wat zijn signalen en kenmerken die op eenzaamheid kunnen duiden? Welke beelden heb je zelf bij eenzaamheid? Wat is er nodig om zo’n situatie te veranderen? Welke hulp is er mogelijk? Kortom allerlei vragen…

Daarover en over eenzaamheid in het algemeen gaat het op deze thema-avond. U bent van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er zijn op dit moment maximaal twintig plaatsen beschikbaar. De inleiders zijn Baukje Boschker en Meinie Visser.

De bijeenkomst is op 5 oktober om 20.00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Kosten: drie euro per persoon. Aanmelden bij: Henk Bonnink, 026-3114522 of via e-mail: habonnink@live.nl.

Meer berichten