Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ Museumtuin ’t Olde Ras

DOESBURG - Honderden appel- en perenrassen liggen klaar om op gepaste afstand bewonderd te worden. "Ogen te kort komen is ons doel voor deze show. Uw zintuigen moeten bedwingen op weg naar de appel en peren proeftafels waar je mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten met een kopje koffie en onze inmiddels beroemde appeltaart."

"Ook dit jaar gaan we op aangepaste wijze uw zintuigen uitdagen. Met een grote glimlach einde dag naar huis is ons doel. Mag ik het recept van die zalige appeltaart? Jam van de Reine Claude Dorothé pruim, wat een geweldige smaak, doe mij maar twee potten. Smaakt dat appeltje van vroeger nog steeds zo lekker? Op zaterdag 7 en zondag 8 november nodigen wij u uit dit bij en met ons te komen beleven."

"Ook dit jaar in het tweede weekend van november wordt in ons unieke museum in Doesburg weer een fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude, maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit en dergelijke te bewonderen.

De Museumtuin zelf is ook te bezichtigen deze dagen en we starten weer met de boomverkoop van onze bomen. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, enzovoort in diverse leeftijden.

Tevens ruim aanbod van unieke lectuur zoals ons Bijzondere Receptenboek, Perenregister, Appelboek en ons eigen kwartaalblad Fructus, waarvan u donateur kunt worden en daarmee de Museumtuin enorm steunt.

Verdere invulling van het programma blijft zolang een verrassing, afhankelijk van onze mogelijkheden vanwege de RIVM-richtlijnen. Kom gepast genieten en beleven, we hebben u gemist!"

Appelsap uit eigen boomgaard

Een bijzonder unieke, pure, fijne appelsap (en misschien dit jaar ook wel appel/perensap?) gemaakt van meer dan 80 onbespoten appelrassen uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook. Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 november, beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 in Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift –Museumtuin ’t Olde Ras -.

Entree is drie euro; parkeren gratis. Verdere inlichtingen en informatie over de genomen maatregelen: fructus@stipte.nl, 06 51268802. (NB: pinnen niet mogelijk.)

Meer berichten