Logo gemeentenieuwsonline.nl

Geen kermis, wel expo in Westervoort

WESTERVOORT - De kermis in Westervoort, van 3 - 6 oktober, gaat niet door maar het idee van Frans Brink om jaarlijks een expositie in te richten van oude kermisfoto's blijft ondanks corona in ere.

In het leegstaande pand van Blokker, met een etalage van twintig meter, in winkelcentrum De Wyborgh heeft de oud-Arnhemmer opnieuw een expositie ingericht van 75 oude kermisfoto's. Dankzij Fred van Essen, geboren en getogen in Westervoort, is het ook gelukt de namen te vermelden van de kermisgangers uit het verleden.

Evenals de voorgaande edities van deze inmiddels zeer populaire kermis-expo heeft de kermiskoning van 2017, Mark ten Bosch, zijn collectie kermis-shirtjes beschikbaar gesteld. Voor dit jaar heeft Mark ten Bosch zelfs een kermis-shirt laten maken in een oplage van slechts vier stuks met de toepasselijke tekst: 't geet niet deur.

Frans Brink, verzamelaar van oude ansichtkaarten van Westervoort en Arnhem, heeft voor volgend jaar alweer een serie nieuwe kermisfoto's klaar staan maar blijft zoeken naar nieuw beeldmateriaal: zowel kermisfoto's als ansichtkaarten/foto's van Westervoort en Arnhem voor toekomstige exposities. Voor info: fgh.brink@hetnet.nl of 06 40956169.

Meer berichten