Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bestuursleden (van links naar rechts) Gerard, Aart en Manon met de duofiets met tussenscherm. (foto: Anouk Rutgers)
Bestuursleden (van links naar rechts) Gerard, Aart en Manon met de duofiets met tussenscherm. (foto: Anouk Rutgers)

Duofiets met tussenscherm tijdens corona

DUIVEN/WESTERVOORT - De coronamaatregelen maakten een abrupt einde aan onze plannen voor het duofietsen. Immers hoe houd je 1,5 meter afstand als je met twee personen naast elkaar fietst? Maar er is nu een verantwoorde oplossing! Sinds kort is de duofiets van Duo-Fietsmaatjes Duiven-Westervoort uitgerust met een speciaal tussenscherm. Een fysieke barrière tussen bestuurder en bijrijder.

Duofietsen is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Bijvoorbeeld door een beperking of door leeftijd. Op de duofiets fiets je met z’n tweeën naast elkaar. Zo kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, samen met een vrijwilliger, toch weer op pad.

Door de coronavoorschriften kon de duofiets alleen door echtparen en huisgenoten gebruikt worden. Met de aanschaf van het tussenscherm is het nu ook verantwoord om met niet-huisgenoten te gaan fietsen. Het tussenscherm is gemaakt van een speciaal soort folie en is volledig doorzichtig. Het scherm is daardoor niet alleen veiliger voor wat betreft de coronamaatregelen, maar ook veilig in het verkeer.

Naast het scherm hanteren we een hygiëneprotocol. Zo draagt de vrijwilliger een mondkapje tijdens het helpen van de medepassagier bij het op- en afstappen van de fiets en worden na afloop alle handcontactdelen op de fiets en het tussenscherm gedesinfecteerd.

Wilt u meer informatie over het duofietsen? Of wilt u een keer proefrijden en ervaren hoe het is? Kijk op onze website duofietsmaatjes.nl of bel 06 41747436.

Meer berichten