Opening Bevermeersepad. (foto: Ivo Mateman)
Opening Bevermeersepad. (foto: Ivo Mateman) (Foto: )

Nieuw Klompenpad in Angerlo: Bevermeersepad

ANGERLO - Op zaterdag 5 september vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Klompenpad in Angerlo. Het Bevermeersepad is een rondwandeling van tien kilometer door het mooie buitengebied van Angerlo. Wandelen langs weteringen, over broekgronden en door het coulissenlandschap. De opening voor genodigden vond in de buitenlucht plaats bij Komdersuut in Angerlo.

De naam Bevermeer werd al genoemd in de 13e eeuw en lijkt te verwijzen naar een gebied waar bevers leefden. Het is een vanouds waterrijk gebied. Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van SLG en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, grondeigenaren, Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Zevenaar tot stand gekomen. Het nieuwe Klompenpad maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Het is het 129ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Zevenaar naast het Rijnweidepad en het Rijnstrangenpad. De nieuwe wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Werkgroepbijeenkomst
De vrijwilligers van het Bevermeersepad gaan de route onderhouden, nalopen en schoonhouden. Zij worden door SLG ondersteund met materialen als gereedschap en bewegwijzeringsbordjes. Vindt u het leuk om de werkgroep te versterken? Maak vrijblijvend kennis op maandagavond 14 september tijdens de eerste werkgroepbijeenkomst. Meldt u aan bij Erik van Eek via e.vaneek@landschapsbeheergelderland.nl of 06 50947113.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.