Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilliger en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens)
Vrijwilliger en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens) (Foto: )

VluchtelingenWerk Zevenaar zoekt vrijwilligers

ZEVENAAR - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers die hen op weg willen helpen, onder andere maatschappelijk begeleiders, juridisch begeleiders en taalmaatjes.

Maatschappelijke begeleider
Als maatschappelijk begeleider begeleid je in de eerste periode na hun aankomst cliënten die uit verschillende landen komen, zoals Syrië, Iran en Eritrea. Je maakt hen wegwijs in hun nieuwe omgeving en biedt praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg. Tijdsbesteding: 1 tot 2 dagdelen per week.

Juridisch begeleider
Vrijwilligers geven informatie over de asielprocedure en bieden ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Taalmaatje
Als taalmaatje bied je mensen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn extra ondersteuning. Het leren van de Nederlandse taal staat hierbij centraal. Het gaat hierbij zowel om vluchtelingen die aan het inburgeren zijn, maar ook andere vluchtelingen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn. Tijdsbesteding: 2 uur per week.

Interesse? Kijk dan voor al onze vacatures en voor meer informatie op onze website:
www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures/zevenaar Je kunt je rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier. Of stuur een mail naar zevenaar@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten