Logo gemeentenieuwsonline.nl
Decor voor Klinkerweg in steenfabriek De Panoven. (foto: Servaas Beunk)
Decor voor Klinkerweg in steenfabriek De Panoven. (foto: Servaas Beunk) (Foto: Servaas Beunk)

Muzikaal avontuur in steenfabriek De Panoven in Zevenaar

ZEVENAAR - Stilstaan bij wat of wie we hebben verloren en vooruit kijken hoe we vanaf hier verder willen. Dat is het thema van muziekvoorstelling Klinkerweg in de voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar. Klinkerweg is meerdere keren te zien op 3 en 4 oktober. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.klinkerweg2020.nl.

De muziek van Klinkerweg is gecomponeerd door Eva Beunk (21). Vorig jaar maakte zij de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden. Naast drie professionele musici (op basklarinet, lapsteelgitaar en accordeon) bestaat het orkest uit baritonsaxofoons, trombones, hoorns, klarinetten en slagwerkers. De slagwerkers spelen op instrumenten gemaakt van materiaal uit de steenfabriek.

Bakstenen beschilderd

Het decor van Klinkerweg bestaat onder andere uit bakstenen die zijn beschilderd door ouderen en jongeren uit de regio. Dit gebeurde tijdens een speciaal project over verwerking van verdriet met deelnemers van de dagbesteding Caleidoz en met leerlingen van basisschool Het Kofschip.

Vooraf reserveren

De voorstellingen zijn op zaterdag 3 oktober om en 15.30 uur en op zondag 4 oktober om 12.00, 14.00 en 17.30 uur in De Panoven, Panovenweg 18 in Zevenaar. Een ticket kost 12,50 euro. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf reserveren is verplicht. Dat kan op: https://www.klinkerweg2020.nl/tickets.

Meer berichten