Techno-Plaza op nieuwe locatie

ZEVENAAR - Burgemeester van Riswijk opende dinsdagochtend 8 september samen met wethouder Elfrink, bestuurders van het Liemers College en Liemers Novum en de voorzitter van Lindus de nieuwe locatie van Techno-Plaza.

Techno-Plaza laat leerlingen van de groepen 7 & 8 kennis maken met wetenschap en techniek op haar nieuwe locatie Liemers College Zonegge. Op locatie Zonegge van het Liemers College kunnen we uit de voeten en zijn we in een warm nest terecht gekomen. Dit voelt niet alleen goed, dit voelt super! Door de samenwerking op deze locatie kunnen we naast onze leerlingen die vier keer per jaar kennis maken met techniek meer leerlingen bereiken en interesseren voor techniek en wetenschap. De maatschappij heeft niet alleen handjes nodig, er is ook behoefte aan denkers en doeners.

"Dit kunnen we alleen bereiken door samenwerken, de kennis van techniek en wetenschap te delen tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Daar staat Techno-Plaza voor! Liemers Novum, het schoolbestuur van 26 basisscholen uit de Liemers ondersteunt ons met twee docenten en nog veel meer. Het Liemers College ondersteunt ons facilitair met dit prachtige lokaal. Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers, brengt ons in contact met de vele bedrijven die partner van ons lokaal worden, samen met ons opdrachten ontwikkelen en nog veel belangrijker: de kennis van nu met ons delen, nieuwe technieken en methoden inzetten die belangrijk zijn voor de toekomst van onze leerlingen. De Liemerse Gemeenten zijn erbij actief betrokken. En als laatste natuurlijk en zeker niet te vergeten de 35 vrijwilligers die met oog voor de leerlingen dit alles mogelijk maken."