(foto: Sjoerd Geurts)
(foto: Sjoerd Geurts) (Foto: )

Harry Ankoné voorzitter nieuwe Liemerse Ambassade

DUIVEN - De Liemerse Ambassade is een feit. Op woensdag 2 september vond bij Van der Valk in Duiven de oprichting van de stichting Liemerse Ambassade plaats. Het nieuwe bestuur bestaat uit vertegenwoordigers vanuit ondernemers, overheid en onderwijs.

Het was een vanwege corona sobere bijeenkomst met desondanks een feestelijk tintje. Het eerste bestuur van de Liemerse Ambassade bestaat uit voorzitter Harry Ankoné (directeur Van Hall Larenstein), Belinda Elfrink (wethouder gemeente Zevenaar), Gemma Tiedink (wethouder gemeente Duiven), Rob Raaijman (wethouder gemeente Westervoort), Henk Dekker (voorzitter Lindus), Fons Eijkelkamp (raad van advies Royal Eijkelkamp) en Erika Diender (bestuursvoorzitter Quadraam). De kwartiermakers Dick Duimel (organisator), Arthur Schekermans (programmamanager) en Bart van Asperdt (lobbyist) gaan de Liemerse Ambassade verder vormgeven.

Samenwerking
De Liemerse Ambassade is een project- en netwerkorganisatie gebaseerd op samenwerking tussen de drie O’s. De Liemerse Ambassade richt zich op de vier sterke Liemerse sectoren vrijetijdseconomie, logistiek, agrarische economie en maakindustrie. Binnen deze sectoren wordt gestart met de drie programma’s economische vitaliteit en duurzaamheid, versterken human capital en profilering en acquisitie. De bestaande organisaties POA de Liemers, De Liemers Helemaal Goed en de Liemers Economische Raad krijgen een plek in de Liemerse Ambassade.

Inmiddels zijn er diverse concrete projecten waarmee wordt gestart: Liemers Perspectief in Zorg en Techniek, Techniekpact, de Liemers Economische Visie (LEV) en de Liemerse vlag.