Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bestuur aan het voorbereidende werk. (foto: John Stoll)
Bestuur aan het voorbereidende werk. (foto: John Stoll) (Foto: )

Senioren op het Gelders Eiland verrast door de actie 'Kom eens aanwaaien'

RIJNWAARDEN - In deze zomervakantie, tijdens de corona crisis, is het bij veel senioren nog stiller dan in vorige jaren. Daarom roept de seniorenvereniging Rijnwaarden 50 plus de leden op om eens 'aan te waaien' bij een ander. Voor een praatje, misschien een ijsje, een wandeling…


Om dat te stimuleren werd op circa 650 adressen een waaier bezorgd. Dit keer trok het bestuur er zelf op uit. Alle bestuursleden met partners en een paar andere vrijwilligers bezochten op 6 en 7 augustus alle leden. Op ieder adres werd een waaier afgeleverd. Die kwam met het zeer warme weer goed van pas. Maar daar bleef het niet bij. Ook werd op ieder adres een prachtige roos aangeboden, die vergezeld ging van een 'Speciaal voor jou' wenskaartje.

De actie werd mede mogelijk gemaakt doordat Cor en Ine Stuyt speciaal voor Rijnwaarden50plus naar de veiling gingen. De vereniging kreeg ze voor een schappelijke prijsje. Alle rozen werden voorzien van een bloemenkaartje en toen kon begonnen worden met de verdeling.


De waaiers kwamen gezien het warme weer heel goed van pas en de bijbehorende roos was “de kers op de taart”. De waardering bleek uit de vele lieve, uitbundige en soms emotionele reacties. Dit was de derde actie in de coronatijd, waarmee het bestuur van Rijnwaarden50plus de betrokkenheid met de senioren van het Gelders Eiland wilde beklemtonen. Na de paasgroet en het pinksterpresentje was de waaier met de roos opnieuw een schot in de 'Roos'.

Meer berichten