Logo gemeentenieuwsonline.nl
De beentjes van Sint-Hildegard. (foto: filmdepot.nl)
De beentjes van Sint-Hildegard. (foto: filmdepot.nl) (Foto: )

De beentjes van Sint-Hildegard in Filmhuis Didam

DIDAM - Filmhuis Didam pakt eind augustus de draad weer op. Het seizoen opent met De beentjes van Sint-Hildegard. De film in het Twentse dialect van Johan Nijenhuis met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege. De film draait van vrijdag 28 augustus tot en met 1 september en op 4 en 11 september, steeds om 20.00 uur.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Het filmhuis is gevestigd in het gebouw Waverlo van Meulenvelden. Er zijn diverse coronamaatregelen van kracht. De voordeur zit wegens corona op slot. De bezoeker wordt onder de overkapping opgewacht door een vrijwilliger en door haar binnengelaten. Het aantal bezoekers is beperkt. Men dient van tevoren te reserveren. Betalen kan enkel met pin. Men kan voor aanvang van de film een koffie, thee of een frisdrank kopen en deze de zaal mee innemen. De films draaien zonder pauze. Zie voor meer details en om te reserveren www.filmhuisdidam.nl.

Meer berichten