Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

De senioren computersoos Duiven gaat weer van start!

DUIVEN - Na een periode van ca. 6 maanden opent de senioren computersoos Duiven weer zijn poorten op donderdag 10 september 2020 van 10.00 tot 12.00 uur.

Het bestuur heeft in haar vergadering van 30 juli het besluit genomen om na de zomervakantie de soos weer op te starten waarbij uiteraard de corona-maatregelen worden gehanteerd.

We willen onze gasten weer de gelegenheid geven om de soos te bezoeken en zo weer een deel van het sociale leven op te pakken. We beseffen dat onze doelgroep de meest kwetsbare groep is voor wat COVID-19 betreft. We hebben er dan ook alle begrip voor indien een deel van onze vaste gasten nog niet zover is dat ze de stap naar de OGtent willen maken.

Hoe gaan we het organiseren:

  1. Wij houden een presentielijst bij zodat bekend is wie aanwezig is geweest de gasten wordt gevraagd of zij:
    1. vrij zijn van corona-gerelateerde klachten en zo ja de handen willen desinfecteren.
  2. Mondkapjes zijn aanwezig voor degenen die daar gebruik van willen maken.
  3. Uiteraard houden we 1,5 m afstand. Omdat we kunnen switchen naar een andere en grotere zaal is het aantal bezoekers en vrijwilligers niet bepalend.
  4. Indien onze vrijwilligers daadwerkelijk instructie of begeleiding op de computer/laptop moeten geven zullen zij dit doen door ondersteuning op afstand via een andere computer/laptop. Hiervoor wordt een programma zoals TeamViewer gebruikt.
  5. Mocht het zo zijn dat u de soos niet kunt of nog niet wilt bezoeken maar wel vragen heeft of ondersteuning wilt dan kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar: seniorencomputersoos@gmail.com. Op donderdag 10 september zal een vrijwilliger tussen 10 en 12 uur contact met u opnemen om u op afstand verder te helpen.

We beseffen dat de sfeer van de soos in deze vorm nog niet te vergelijken is met die van vóór de corona maar we hopen hiermee toch een eerste stap te doen richting het ‘nieuwe normaal’.

Op 10 september zal het bestuur ook aanwezig zijn om met de aanwezigen te evalueren hoe deze eerste bijeenkomst is bevallen. Op basis daarvan zullen verdere stappen worden ondernomen.

Op onze site www.scsduiven.nl zullen wij u op de hoogte houden.

Wij hopen u te mogen begroeten op 10 september om 10 uur in de OGtent!

Meer berichten