Logo gemeentenieuwsonline.nl
Team Saris 4x4. (foto: Suzan Saat)
Team Saris 4x4. (foto: Suzan Saat) (Foto: )

Team Saris 4x4 deelnemer zwaarste 4x4 rally van Europa

OVERBETUWE - In september 2020 gaan Jip Saris en zijn bijrijder Jos Beekman uit Giesbeek de strijd met de elementen aan, in de legendarische Breslau Rallye. Dit is een van de grootste en meest extreme 4x4-offroadrallies van Europa, met deelnemers uit zestien verschillende landen.

“Het wordt een uitputtingsslag voor mens en machine”, aldus Jip. “Toen ik in 2007 voor het eerst in Polen 4x4 reed, wist ik het; deze rally ga ik een keer rijden. Tijdens de technische voorbereidingen kwamen we veel ellende tegen. En omdat we het in de avond- en weekenduren moesten maken, werd het dus 2020. De auto moet in topconditie zijn. “Er zijn twee klasses; de Cross Country (vergelijkbaar met een Dakar) en de Extreme klasse. We rijden in de Extreme klasse, wat niet draait om pure snelheid, maar een combinatie van snelle tracks met daarin verwerkt extreme obstakels. Denk daarbij aan rivierdoorwadingen, moerassen en modderbakken die makkelijk tot aan de spiegels komen. Wanneer is de rally geslaagd? Uitrijden is het doel. En hopelijk de auto niet afschrijven in een week….”

Met Hans Saris als Logistiek Manager (dat zit wel goed met zijn Bosnie-reis ervaring), Robbert (werkgever) en Jeron (collega) als monteurs moet het technisch ook wel goed komen. Een auto opbouwen doe je niet alleen. . “Grote dank aan iedereen die mij geholpen heeft”, aldus Jip.

Voor meer info neem eens een kijkje op de site of kijk op eens Facebook bij een van de mannen. Zoek 'Rallye Breslau' op Youtube en je hebt een idee waar deze mannen zich aan gaan wagen.

Meer berichten