Balspel op afstand. (foto: M. Evers-Ubbink)
Balspel op afstand. (foto: M. Evers-Ubbink) (Foto: )

Weer aangepast sporten voor mensen, die beweging hard nodig hebben

ZEVENAAR - Vanaf half maart hebben deelnemers van de vereniging voor aangepast sporten V.A.S. 'De IJsselstreek' wegens Covid-19 niet meer kunnen sporten, hoewel juist deze mensen deze activiteiten zo hard nodig hebben. Toen dit begin juni, buiten wel weer mocht hebben zij daar met veel plezier gebruik van gemaakt.

Dit gebeurde in het park midden in Zonegge, in plaats van in de sportzaal van het Liemerscollege. En dat was gelijk een groot succes! In verband met Covid-19 waren ‘spelregels’ toegevoegd in overeenstemming met de gemeentelijke – en NOC/NSF regels, zoals: 1,5 m afstand, handen wassen enzovoort.

De activiteiten bestonden uit rek-, strek-, balans-, en spierversterkende oefeningen, afgewisseld met verschillende spelsituaties waarin reactiesnelheid, balans en ook de lachspieren op de proef werden gesteld.

Wie kan hieraan meedoen? Eigenlijk iedereen. Aangepast sporten betekent dat de individuele mogelijkheden van de deelnemer bepalend zijn voor wat iemand doet. Daarom is er geen speciale doelgroep maar kan iedereen die 'iets' niet meer goed kan hier toch meedoen. Denk aan mensen met hart-, vaat-, spier- of gewrichtsproblemen of NAH.

Na de schoolvakantie eind augustus, worden deze activiteiten buiten (zolang dat kan) of binnen weer voortgezet. Dat is voor belangstellenden een mooie gelegenheid om eens te komen kijken of nog beter om vrijblijvend een paar keer gratis mee te doen. Bewegen moet! Houd daarvoor de informatie op www.vasdeijsselstreek.nl in de gaten of bel: 06 40087543.