Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marwan Kenzari en Carice van Houten. (foto: September Film)
Marwan Kenzari en Carice van Houten. (foto: September Film) (Foto: )

Nederlands drama bij Filmhuus Westervoort

WESTERVOORT - Op dinsdag 4 augustus draait Filmhuus Westervoort de film 'Instinct’ bij het Trefcentrum van de Vereniging voor Ouderen aan de Dorpstraat 102. Dit thrillerachtige drama is het regiedebuut van Halina Reijn met in de hoofdrollen Marwan Kenzari en Carice van Houten.


Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Programma
Om 19.30 uur is de deur van het Trefcentrum open. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets
Het is noodzakelijk om de tickets van vijf euro per stuk te reserveren op www.filmhuuswestervoort.nl. De gereserveerde tickets liggen dan in het Trefcentrum klaar. Er wordt verwacht dat gasten zich afmelden en thuis blijven bij klachten zoals verhoging, verkoudheid of hoesten.

Meer berichten