Logo gemeentenieuwsonline.nl
Julian, leerling van De Ziep komt in een limousine zijn diploma ophalen. (foto: De Ziep)
Julian, leerling van De Ziep komt in een limousine zijn diploma ophalen. (foto: De Ziep) (Foto: )

Drive-In diploma-uitreiking leerlingen van De Ziep

DIDAM - Drive-In. Een sfeervol en gezellige diploma-uitreiking voor leerlingen van De Ziep.
“De Ziep is een streekschool voor voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende jongeren van 12 tot 18/20 jaar. De leerlingen hebben een verstandelijke beperking, een meervoudige beperking of een ontwikkelingsachterstand. De meeste leerlingen komen uit de Liemers of de Achterhoek.

"We geven onderwijs, theoretische en praktische vakken in een prachtig modern gebouw aan de Marsweg in Didam”, vertelt Margot Kleinpenning, directeur van de school. “Elk jaar organiseren wij een diploma-uitreiking. In verband met de coronamaatregelen werd het dit jaar een hele speciale avond.”

Marloes Graafland is stagebegeleider op De Ziep. “Dit jaar kwamen zeventien leerlingen met hun gezin in een bijzonder of gewone auto naar school. Twee leerlingen kwamen zelfs in een limousine. Hartstikke leuk. Het hele team stond langs de route met verrassingen en ludieke activiteiten. Bij de hoofdingang stonden twee piccolo’s klaar om de leerling te begeleiden naar de paarse loper. En in een prachtige tent werd onder begeleiding van de favoriete muziek van de leerling het diploma getekend. Samen hebben we er een onvergetelijke avond van gemaakt.”

De gezinsouders van leerling Rebecca stuurde ’s avonds al een mail naar school: “Een enorm compliment voor het team hoe jullie deze schoolafsluiting in deze bijzondere tijd hebben georganiseerd. Ondanks de corona, aandacht voor elke leerling. Hier kunnen de leerlingen echt superleuk op terug kijken. Ze gaan dit nooit meer vergeten. Top gedaan.”

Meer berichten