Logo gemeentenieuwsonline.nl
De leerlingen namen in hun auto hun diploma in ontvangst.
De leerlingen namen in hun auto hun diploma in ontvangst. (Foto: PR)

Avond vol primeurs voor Symbion

DIDAM - Docenten en opleiders van Symbion stonden donderdagavond 2 juli in Didam te wachten op alle geslaagde leerlingen. Niet zoals gebruikelijk in de school vanwege de coronamaatregelen, maar langs de met ballonnen versierde weg.

Leerlingen konden via een drive-thru in hun soms versierde auto diploma en certificaat ophalen. Symbion is een school voor twaalf- tot en met achttienjarigen. De veelal Liemerse jeugd wordt opgeleid naar werken in de verschillende sectoren of ze leren na hun tijd in Didam verder op een mbo. Locatiedirecteur Sjoerd Bloemberg: “In meerdere opzichten is deze avond een primeur voor de school. De wijze waarop wordt gediplomeerd is door deze periode bijzonder. Ook is het voor het eerst dat er naast certificaten ook diploma's worden uitgereikt.”

De leerlingen die hun vakopleiding hebben afgerond en volgend schooljaar nog op school zijn ontvingen hun certificaat. Van de schoolverlaters kregen bijna alle leerlingen hun diploma. Dit jaar behaalde een deel van deze leerlingen een Entreediploma. “Een unicum voor de school”, geeft Bloemberg aan. Entree is een mbo niveau één opleiding die de leerlingen de kans biedt door te stromen naar een hoger niveau op het mbo. “De jongens en meisjes die niet doorleren hebben allemaal een baan bij een bedrijf in de regio. Dit hoge percentage laat zien dat de samenwerking tussen school en de bedrijven in de omgeving goed verloopt”, besluit Bloemberg zijn verhaal.