Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jill Wijnbergen (zittend), pauzeert even tijdens het klussen en heeft de grootste lol met de dochter van een van de leraressen. (foto: Jan van den Heuij)
Jill Wijnbergen (zittend), pauzeert even tijdens het klussen en heeft de grootste lol met de dochter van een van de leraressen. (foto: Jan van den Heuij) (Foto: )

Bijzondere prestaties leerlingen Liemers College beloond met LCAward

ZEVENAAR - Tijdens hun run om de LCAward speelden sportieve inspanningen een belangrijke rol, maar en passant werd ook het goede doel niet vergeten door de zeven kandidaten die maandag een gouden of zilveren LCAward kregen uitgereikt in een voor deze jaargang bescheiden Theatre of Dreams.

Door Piet van Breukelen

Geen uitbundig feest dit keer, maar het blijft een prestatie van jewelste voor de zeven winnaars Goud was er voor Lieke Meertens, Wessel Haverkamp, Lotte Reintjes en Sjoerd Kuiper en het zilver werd verdiend door Jill Wijnbergen, Nienke Grollenbeek en Linn Padberg. Opvallend was dat er dit jaar grote sportieve prestaties zijn geleverd die veel geld hebben opgebracht voor een goed doel, zoals Spieren voor Spieren en een bouwproject in Guatemala. Jill Wijnbergen presteerde vorig jaar prima op het WK hiphop dansen en daarna bekwaamde ze zich ook in diverse dansstijlen zoals Afro, jazz, stijldansen en Zumba. Zij is de enige van het zevental die ook een project volbracht in groepsverband: in Ethiopië werd een school opgeknapt.

Comité van Aanbeveling

Het slot was bewaard voor Peter de Baat (burgemeester van de gemeente Montferland) lid van het Comité van Aanbeveling. Hij was natuurlijk niet lijfelijk aanwezig in Het Eetlokaal om de LCAward op te spelden, maar hij was wel virtueel in het Theatre of Dreams om de kandidaten te feliciteren en zijn bewondering uit te spreken over hun prestaties. “Jullie hadden niet alleen dromen en ambities, maar hebben ze ook op bewonderenswaardige wijze waargemaakt. Dat is grote klasse en dat maakt jullie veelbelovende toppers”, sloot hij lovend af.

Meer berichten