Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sunny Side Up Haiku Festival

LIEMERS - Lionsclub De Liemers heeft met zonnebloempitten positiviteit door de Liemers verspreid. Via de Facebook-pagina van de club worden allerlei evenementen georganiseerd en zijn er leuke prijzen te winnen. Een aparte actie die de club op touw zet, is het maken van Haiku’s.

Als u wordt geïnspireerd door zonnebloemen en positiviteit in onze prachtige Liemerse regio en daar een mooie Haiku van weet te maken, kunt u deze tot 28 augustus insturen voor het Sunny Side Up Haiku Festival (sunnysideup.haiku@gmail.com).

Uw gedicht krijgt dan een groot podium en u dingt mee naar een prachtige prijs. De jury bestaat uit Humphrey Ottenhof (Liemers dichter en columnist van De Gelderlander) en Daan Meiboom (voormalig internist en vertaler Franse poëzie).

Boekhandel Rebers in Zevenaar heeft inmiddels toegezegd aan het festival haar medewerking te verlenen. Lionsclub De Liemers organiseert in deze winkel het voorleesfestival en de prijsuitreiking voor de mooiste Haiku op vrijdagavond 4 september.

Een haiku is een van oorsprong Japans gedicht dat bestaat uit 17 lettergrepen in 3 regels: 5 - 7 – 5. De eerste regel bevat meestal een natuuraanschouwing en de laatste een clou. Dat is echter niet dwingend. Een haiku kan heel speels en creatief zijn. Kees van Kooten publiceerde onlangs zijn boek 575 Haikoots.

Een voorbeeld:

de zonnebloem wendt

haar gezicht telkens oostwaarts

elke morgen weer

Meer berichten