Logo gemeentenieuwsonline.nl
Lieke toont met een trotse glimlach haar bidon, waarvan ze er bijna 500 verkocht en die veel geld opleverde voor het project in Senegal. (foto: Linne Polman)
Lieke toont met een trotse glimlach haar bidon, waarvan ze er bijna 500 verkocht en die veel geld opleverde voor het project in Senegal. (foto: Linne Polman) (Foto: )

Lieke Meertens in de race voor gouden LCAward

ZEVENAAR - Vanaf het moment dat Lieke Meertens hoorde over de Hall of Fame (daar hangen portretten van leerlingen met de LCAward) op het Liemers College, zei ze tegen medeleerlingen al dat zij daar ook ooit tussen zou willen hangen. Pas in 5 VWO ging ze er serieus mee aan de slag: ze ging letterlijk haar dromen achterna.

Door Piet van Breukelen

In no time haalde ze vorig jaar met allerlei acties ruim 3000 euro op om vrijwilligerswerk in Senegal te gaan doen. Ze deed dat met zoveel enthousiasme dat ze de bijnaam Senegalieke kreeg. Mede daarom liet ze die naam ook op bidons zetten die werden gesponsord door het bedrijf 10+ Advies en Coördinatie van Iwan Geurts.

Het project behelsde het renoveren van een basisschool in St. Louis (Noord Senegal), wat geheel paste bij haar filosofie dat ieder kind moet kunnen genieten van het kind zijn en recht heeft op goed onderwijs. Daarbij werkte Lieke nauw samen met Projects Abroad: een internationale organisatie met vrijwilligersprojecten over de hele wereld. Haar jarenlange meisjesdroom vrijwilligerswerk te gaan doen in een derde wereldland ging hiermee in vervulling. En de eerste pijler op basis waarvan ze de LCAward zou gaan krijgen.

Cultuur, sport en onderwijs

Hierbij vergeleken leken de andere drie een peulenschilletje. Voor cultuur maakte Lieke een filmpje van haar project https://www.youtube.com/watch?v=p0J0M92vCYo, voor sport voltooide ze de Ooyselandloop en ze behaalde haar VWO diploma. Maar bovenal blijven toch haar ervaringen in Senegal van onschatbare waarde en het zou Lieke niet verbazen als ze later met haar beroep de kant van ontwikkelingshulp op zou gaan.

Meer berichten