Logo gemeentenieuwsonline.nl
Student Célestin.
Student Célestin. (Foto: )

Dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Haal de wereld in huis!

LIEMERS - In augustus en september komen er weer verschillende buitenlandse studenten naar Nederland om een uitwisseling te volgen via het programma ‘High School Holland’ van Travel Active. Een van die studenten dit jaar is de 18-jarige Célestin uit België. Célestin zal een semester in Nederland verblijven. Lorentz Lyceum heeft aangeboden om buitenlandse studenten te ontvangen. De school hebben we dus al, nu nog een leuk gastgezin in Arnhem.

Célestin (18 jaar) speelt al 10 jaar piano. “Ik speel elke dag piano want ik hou erg veel van muziek. Mijn droom is om later rockster te zijn.” Naast muzikaal is hij sportief: hij gaat naar scouting, hij wielrent en hardloopt. “Ik hardloop ook twee keer per week en het helpt mij om te ontspannen."

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

"Benieuwd geworden? Wilt u Célestin of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0) 85 222 4810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Ook kunt u terecht bij Local Coordinator Marina van Zijl via marina.van.zijl@travelactive.org of bel haar op 06 34496317."

Meer berichten